Így köszönd meg az évet!

Mindjárt itt a június és vele az ovis ballagások, iskolai évzárók.
Sok szülő és gyerkőc hálás ilyenkor az egész évért az óvónéniknek, tanítóknak, osztályfőnöknek, tanároknak, zenetanárnak vagy épp edzőnek.
Olyan jó lenne valami olyan ajándékkal kifejezni mindezt, ami tényleg örömet okoz majd – nem pedig egy huszonnyolcadik lim-lom lesz, ami csak bosszúságot hoz.

De vajon mi lehet a pedagógusok szíve-vágya
év végi ajándékként?

Én megkérdeztem és 163 óvónő, tanító és tanár válaszával tudok most jó ötleteket adni! 🙂

Nézzük először röviden a kutatásomat:

Minél egyszerűbb és rövidebb kérdőívet szerettem volna, hogy csak a lényeges kérdésekre koncentrálva minél több választ gyűjthessek össze.

A két lényegi kérdés a következő volt:
Milyen jellegű ajándékoknak örülsz a leginkább?
Jelölőnégyzetes, kötelező kérdés volt, az ajándék jellegére próbáltam általánosabban rákérdezni.

 

 

Az eredményen magam is meglepődtem kicsit! 🙂
Sejtettem, hogy a gyerekekkel kapcsolatos kategóriák sikeresek lesznek, de azt gondoltam, ezek mellett az utalvány és az ehető-iható ajándékok lesznek a népszerűbbek.
Ehelyett azonban a praktikus ajándékok kerültek az igen előkelő második helyre és a dísztárgyak sem maradtak le!

 

A másik fő kérdésre pedig egészen konkrét válaszokat vártam:
Mi a legemlékezetesebb ajándék, amit a szülőktől, gyerekektől kaptál?
Ez nem volt egyébként kötelezően kitöltendő, tehát valamivel kevesebb, 129 válasz érkezett be.

Ezt a teljes listát a Bögrec fazekasműhely hírlevélolvasóinak kiküldöm, hiszen szerintem ez a kutatás legizgalmasabb része!
129 olyan ajándékötlet, amit a legemlékezetesebbként tartanak számon!

Ha Te is szeretnéd megkapni, iratkozz föl itt:
bogrec.hu/hirlevel-feliratkozas

Ezen kívül rákérdeztem még az életkorra, illetve megadhatta az e-mail címét, aki szeretne értesítést kapni a kutatás eredményéről.

A kérdőívet 163-an töltötték ki, a korosztályos megoszlás nagyjából egyenletes volt.

Érdemes volt rákérdezni az életkorra, hisz egy 20-30 éves nem ugyanarra vágyik, mint egy 45+ -os, ezt a kérdőív eredményei is megerősítették.
A 20-30 évesek leginkább annak örülnek, amiben benne van a gyerekek munkája és nagyonis értékelik a praktikus, használható ajándékokat.
A 30-45 évesek is örülnek a praktikus ajándékoknak, emellett az utalványokkal is örömet szerezhettek nekik.
A 45 év fölöttiek szívét leginkább egy szép, míves használati vagy dísztárgy dobogtatja meg.

Íme az életkorok szerinti bontás, naranccsal kiemelve a legnépszerűbb kategóriák:
(A kérdésre több választ is bejelölhettek. Ezért a százalékos adatokat úgy kell értelmezni, hogy pl. “A 20-30 éves pedagógusok 64%-a örülne valami praktikus ajándéknak.”)

Ha pedig a konkrét tippekre vagy kíváncsi, iratkozz föl a hírlevelemre:
bogrec.hu/hirlevel-feliratkozas

 

Ha már sejted, hogy a Ti óvónénitek, tanárotok
melyik típusú ajándékoknak örülne,
de nincs konkrét ötleted,
hoztunk egy csokorral!

Összegyűjtöttem néhány kiváló kézműves
termékeit és szolgáltatásait,
hogy megbízható készítőktől minőségi termékeket választhassatok.

 

Dísztárgyak

Örökszép ékszerek – emlékek ékszerben
Az Örökszép ékszerek valódi virágok felhasználásával készülnek, így most a gyerekek is segíthetnek kedvenc tanárnénijük ajándékának elkészítésében!
Kedves gyerekek, nincs más teendőtök, mint elmenni kirándulni a szabadba és szüleitek segítségével préselni néhány virágot a kiválasztott ékszerekhez.
Az alábbi linken rendelhetőek a saját virágból készített ékszerek:
Vásárolj Örökszép ajándékutalványt, így biztosan olyan ékszert választ az ajándékozott, ami a szívéhez közel áll. Az utalvány egy évig a teljes kínálatra felhasználható!
Meseváros – varázsold el a kertet vagy a lakás egy zugát!

Ha az óvó nénitek, tanító nénitek maga is szeret elkalandozni a mesék birodalmában, biztosan örülni fog majd, ha elkészítheti a saját mesevárosát, varázserdejét a kertben, egy ablakpárkányon, vagy a polc szélén.

Varázslatos fagyálló félporcelánok kertimádóknak a Mesekerámia műhelyéből:  www.mesekeramia.meska.hu

Praktikus ajándékok

Ha a tanító nénitek, óvónőtök szeret szép, míves használati tárgyakat használni a hétköznapokban, de nem szereti a porfogókat, a legjobb, ha olyan tárgyat választotok, amit nap mint nap kézbe vesz.
Például egy Bögrecet! 🙂
A bögrecek valódi használatra készülnek: bírják a mikrót, sütőt és a mosogatógépet is.
Ha reggel a kávéját kortyolja, vagy hétvégén a barátaival beszélget egy-két pohár bor mellett, nem tolakodóan, de kicsit a tanítványai is ott lesznek vele.

Ha valami komolyabb ajándékot kerestek, mondjuk az osztályfőnöknek, vagy búcsú ajándéknak, szeretettel ajánlom a kávés, teás vagy boros készleteket.

A készleteket itt tudod megnézni: http://bogrec.hu/koszond-meg-bogreccel/

Ha pedig csak valami kisebb ajándékot kerestek, jó választás lehet a fondüzős szett, egy szűrős-fedős bögrec, vagy ha szereti az ékszereket, a reggeli készülődéskor jó hasznát veszi majd egy ékszertartó csüngecnek!

A választék megtekintéséhez kattints ide: http://bogrec.hu/koszond-meg-bogreccel/

 

Gyerekek által készített ajándékok

Mézeskalács tálka szívecskékkel:
Foglalkozás keretében a gyerekekkel a “titkos” recept szerint elkészítjük a cukormázat, és kidíszítjük az előre kisütött mézeskalács virágokat, vagy szívecskéket. Ha elkészültek, belehelyezzük őket egy különleges Mézes Mirákulum mézeskalács tálkába.

A komplett ajándék, 5in1 –  míves, egyben édesség is és emlék is, benne van a gyerekek munkája és meg is jeleníti őket.
A megvalósításhoz szükség van a szülők szervező együttműködésére.

 

Gyerekekről szóló ajándékok

Ha saját fotós, igényes ajándékot keresel, akkor a fotótranszfer tökéletes választás. Természetes fa alapra bármilyen általad választott fénykép átvihető úgy, hogy közben látható marad a kérges fa természetessége, az alap erezete, csomói, míg a fénykép sem veszít eredetiségéből. Igazi különlegesség, ami túlmutat a személytelen, beadom-rávasalják ajándéktárgyakon, hiszen minden esetben a fotóhoz egyénileg válogatott minőségi fára kerül fel kép, annak hangulatához igazodva.

 

Június 3-ig 10% kedvezményt kapsz a BOHOdesign fotótranszferekre, amennyiben osztályképet, csoportképet, tablóképet rendelsz!

Rendelés itt: http://bohodesign.hu/fototranszfer/

 

Élmény-ajándékok

Ékszerkészítő workshop

Ajándékozz kikapcsolódást, egy új hobbit!

Óvó nénitek, tanárnőtök szeret kézműveskedni, a hobbiboltok lelkes vásárlója?
Értékelni fogja, ha részt vehet egy gyöngyfűző tanfolyamon, aminek a végén egy kész ékszerrel tér majd haza!
Minden hozzávalót és a szakértő oktatást biztosítom!

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező és oktató workshopjára az ajándékkártyát itt tudod megvásárolni: http://gyongy-tanfolyam.hu/index.php/gyongyfuzo-tanfolyam/ajandekkartya-tanfolyamra-detail

 

Énidő workshop

Egész évben odafigyelni a diákokra megterhelő feladat egy pedagógus számára. A nyári szünet jó alkalom a feltöltődésre, s arra, hogy időt szenteljen saját magára, kikapcsolódásra.

A BOHOdesign “kreatív énidő” workshopok vezérvonala kimondottan a magunkra figyelés. Testi-szellemi ellazulás, tanulás, szabad alkotás, pihenés, beszélgetés, kávézás…. a nap, ami csak rólam szól. Magamnak alkotok, magamért pihenek, magamról beszélgetek.
Aki segítő tevékenységet végez és az év jelentős részében másokra koncentrál (anyák, pedagógusok pl), annak ajánlott leginkább egy ilyen foglalkozás.

A workshopok témája mindig valamilyen bútor- vagy hobbi festéstechnika, amihez jár egy kis öröm-ajándék is (pl fülbevalót is készíthet magának).
A “kreatív énidő” workshopokra kapható ajándékutalvány is, mely egy éven belül szabadon beváltható.

Györki-Iványi Zsófi “kreatív énidő” workshopjára az ajándékutalványt itt tudod megvásárolni: http://bohodesign.hu/workshop/

 

Ehető-iható finomságok

Ha a tanítótok odavan a különleges ízekért és szereti a természetes dolgokat, szuper ajándék lehet a Goods from our garden doboz!

 

Képzeljünk el egy dobozt, melybe mindenféle finomságok kerülnek hazai őstermelőktől, tegyünk hozzá szintén hazai designerek által készült használati tárgyakat, ezután meg is kapjuk a Goods from our garden megoldásához a képletet. Olyan termékeket válogattunk össze, amelyek kiemelkedő minőségűek, finomak, hasznosak és szépek, így remek kiegészítői lehetnek a tavaszimádók mindennapjainak. A dobozban tartalma nemesacél fülbevaló a fém allergiásokra gondolva, füzet, poháralátét, kitűző, szappan, mézek, szörp, lekvár, tea, sóhegyek, receptkártya.

Megvásárolható itt: https://www.izporta.hu/ProductView/index/1675777
További információk: http://goodsfromourgarden.com/

Ha pedig egy kis kiegészítő finomságot kerestek, nézzetek körül a Katyvasz termékek között! Izgalmas, különleges lekvárokat és szörpöket találhattok, szép csomagolással.

Katyvasz lekvárok és szörpök: https://www.izporta.hu/Shop/index/19400

Remélem, hogy sikerült hasznos ötleteket adnunk és találtok a termékeink, szolgáltatásaink között olyat, amivel igazán örömet szerezhettek majd és kifejezhetitek a hálátokat.

Ha még további ötletekre van szükségetek,
iratkozz föl a
“129 legemlékezetesebb ajándék”
című listámért itt:
bogrec.hu/hirlevel-feliratkozas