Páros bögrecek

Hogyan lehetne a

szeretetet kifejező
+
hasznos
+
szép

tulajdonságokat
egy tárgyba forrasztani, hogy egy ötletet adjak azoknak, akik igazán szeretnek?

Sok ötletelés, tervezés után végül megszületett
a Páros Bögrecek ötlete

Olyan becéző, kedves népdalszövegeket kerestem,
amik őszintén-viccesen-kedvesen-meghitten idézhetik fel az ajándékot adó és kapó kapcsolatát.

“Egyformák és mégis egyediek. Az idézetek alapján könnyen el tudtuk dönteni, melyik a női és melyik a férfi.”

orsi2     Mezei Orsolya

“Ajándékba adott bögre: egyszerűen annyira a srác volt, aki kapta, és remélem, majd ezentúl is így lesz… Mindig ha tőled választok, az tudom, hogy egyszerűen kinek milyen mélységet fog jelenteni, hogy nem csak egy újabb kacat lesz nála, hanem egy ő magát rejtő tárgy. Nem tudom, ez érthető-e, de mindig közelebb vitt ahhoz, akinek ajándékoztam a Te tárgyadból.”

zsuzsika   Balajti Zsuzsanna

 

Honnan is indult a páros bögrecek története?

Sokan rendelnek tőlem bögréket, neves felirattal, szólóban vagy készletben is. Számomra ez a feladat mindig sok homlokráncolást hoz… Már a korongolástól kezdve számon kell tartani, hogy kinek milyen méretből hány darab legyen, a munkafolyamat során ezekből a készletekből egy se sérüljön – pedig ez gyakori.
Egyszer egy ismerősöm pl. rendelt egy nagyobb méretű bögrét, Bömbi felirattal és egy mókust kért rá díszítésnek. Mázazásnál akadt vele egy kis probléma… megmártottam a barna mázban és épp csöpögtettem le a vödör fölött, mikor megcsúszott a kezemben és beleesett! A fazekas mázazásról tudni kell, hogy úgy működik, hogy a porózus agyag szívja magába a mázat, ezért fontos, hogy a megfelelő ideig és egyenletesen érintkezzen a mázzal. Itt nem éppen ez történt… 😛
Gondolhatjátok, hogy nem volt még egy ugyanilyen bögre készleten.
Végül szerencsésen sült el a dolog, mert sikerült megmentenem a bögrecet és a srác jól fogadta a váratlan stílusú, kissé rusztikus bögrét, de én azért elég sokat stresszeltem az átadásig.

 

Ezek a tapasztalatok hozták az igényt:

 

Milyen jó lenne, ha valami alternatívát tudnék ajánlani!

 • Neked, aki olyan ajándékot keresel, amitől a megajándékozott érzi a szeretetet, a személyességet, a törődést.
 • Ami használati tárgy, hisz porfogóból már annyi van…
 • Ami emlékezteti Őt rád, nem csak, mert tőled kapta, hanem mert különösen megjeleníti azt, hogy szereted.
 • Ami nem csak emlékezteti rád, hanem felidéz közös élményeket, belsős poénokat… 🙂
 • Amit nem kell hetekkel előre megrendelni és várni, hogy vajon milyen lesz, hanem csak kiválasztani, fizetni és már vinni is.
 • Ami ízléses, különleges, egyedi. Pont ilyen, akinek szánod, ugye?
 • Aminél nem érhet meglepetés, mert azt választod ki, amelyik a legjobban tetszik és átvétel előtt is tüzetesen megvizsgálhatod.
 •  Ami egyből két embernek ajándék. Ebből az egyik Te vagy? 😉

 

 

Így születtek hát a Páros Bögrecek!
Becézzetek, szeressetek!

 

 

“Sokkal fiatalosabbak, és könnyebbeknek tűnnek a te termékeid. Mármint nem súlyra, hanem befogadóságra. Az, hogy nagyon az embereknek csinálod, és nem csak azért, mert szép, hanem van bennük valami több. A páros és a becéző bögrék különösen jellegzetesek és egyediek.”

     Tóth Klári

 

„Igazából egyedi és hasznosítható ajándék volt, ami férfiaknál kb. első helyen van szerintem 🙂 Szóval abszolút megoldotta az ajándék-problémát.”
eszti   Fábián Eszter

Ugrás a termékekhez –>

 

énNémeth Nóra vagyok, Budakeszin élő fiatal fazekas.
0 % unalom, 100 % lendület,
ezt mondták egyszer a bögrecekről és rólam.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a hétköznapokban is tudjunk lelassítani pár percre és gyönyörködni a minket körülvevő világban. Ehhez szeretnélek hozzásegíteni a bögreceimmel Téged, és azokat, akikkel megosztod ezt az élményt.

 

Hiszek abban, hogy az világ kicsi szépségei, az apró örömök számítanak a legtöbbet és ehhez én is szeretnék hozzájárulni. Legyen élmény az, amikor reggel a kávédat iszod, tedd kedvesednek is élménnyé ezt, személyesen neki, nektek szóló bögrecekkel.
A munkáim nagy részét egyszerű, vidám, népies stílusban készítem. Ezzel is szeretnék rámutatni, hogy nagyon egyszerű apró részletek, ha összhangba kerülnek, milyen kerek egészt tudnak adni.

 

“A többi fazekas sokkal szokványosabb mintákat alkalmaz, olyanokat amelyekkel nem lehet mellényúlni, de sok fantázia sem kell hozzá. A Bögrec abban különbözik szerintem, hogy Nóra mer játszani a színekkel, mintákkal, hisz a variációk tárháza végtelen. A stílus viszont mégis meghatározó és egyedi. Egy termékről ránézésre virít, hogy Bögrec. Nekem ez nagyon szimpatikus.
Kedvenceim az óriásbögrék. Számomra nehézséget okoz odafigyelni arra, hogy elegendő folyadékot igyak. Az óriásbögrék segítségével, viszont biztosan megiszok fél litert egy étkezés alkalmával 🙂 “

Gelley Liber Blanka

 

“Nagyon-nagyon betalált nekem ez a stílus, hiszen egy kicsit népies, egy kicsit hagyományos, a lényegükben ez ott van, de mégis illenek a modernebb környezetbe. Igazából az a szép a tieidben, hogy nagyon-nagyon természetesek.”
Lukics Kriszti

 

Oké, hogy párosak meg szépek, de pontosan mik is ezek a Páros Bögrecek?
A Bögrecek mind-mind olyan cserépedények, amiket rendszeres használatra terveztem és alkottam meg. Olyan edénytípusok, amiket valószínűleg használsz.
Most a Páros Bögrecek kollekciómban 4 féle terméktípust találhatsz (pici fekete kávés, normál, óriás bögrék és müzlis tálkák), 9 féle bögrecet. Nem dolgozok hatalmas készletekkel, többől csak egyetlen párt készítettem, a 9 féléből összesen 18 párom van raktáron, tehát bármit is választasz, igazán egyedi lesz.
Némelyikhez találsz kiegészítőket is: csészealjat, cukortartót vagy mézescsuprot.

 

Lássuk hát a páros bögreceket:

 

 

Páros Bögrecek
Nagyobbacska, 3,5-4,5 dl közötti bögrecek.
Egy átlag bögrénél valamivel nagyobb bögrecek,
napi használatra: tejes kávéhoz, teához, kakaóhoz, forró csokihoz…

 

 

 

 

Páros kávés bögrecek
Reggel kávéztok együtt, vagy délután, munkából hazaérve?
Netán ez a munkahelyi kávéscsészétek, hogy napközben is gyakran egymásra gondoljatok a pihenős percekben?
Hosszú kávéhoz, vagy tejeskávéhoz ajánlom ezeket a kb 2 dl-es kisebb bögreceket.

 

 

 

Páros óriás bögrék
Te vagy az, aki hatalmas adag teákkal, tejes kávékkal mászkálsz?
Párosok készültek óriás méretben is!

 

 

 

 

 

Páros müzlis tálkák
Reggeli müzli, pudingos-krémes nyalánkság uzsonnára, vagy akár egy adag saláta?
A kb. fél literes müzlis tálkákban sok finomsággal kedveskedhetsz.

 

 

 

 

 

 

Ugrás a termékekhez –>

 

A bögrecek Nektek valók, ha:

 • Nem drága ajándékokban, luxuscikkekben gondolkoztok, ha fontosabbnak tartjátok az apró figyelmességeket, az együtt töltött időt.
 • Szeretitek a népi kultúrát, a hagyományos stílust, de olyan tárgyakat kerestek, ami mind stílusában, mind használhatóságában megállja a helyét egy 21. századi otthonban.
 • Rühellitek a porfogókat –> ezt garantáltan használni fogjátok!
 • Szeretitek a természetes, tiszta színeket és az egyszerű, harmonikus formákat.

NEM való Nektek, ha:

 • Mániátok az elegancia. Ezek lazább, kerekded, bájos darabok.
  Munka utáni megpihenéshez, lazításhoz, baráti beszélgetésekhez.
 • Megrögzötten vágyik a szemetek a szimmetriára és a pontosságra. Ezek egyesével kézzel korongolt tárgyak, sablonok és minták nélkül, szabadon készített díszítésekkel. Megeshet, hogy a virágindában vannak félrecsúszott levélkék, nem minden szirom ugyanakkora… Azonban így kerek, dinamikus és természetes!

 

“A páros bögrecek multifunkcionálisak: használati- dísztárgyak. Otthonos és népies fordulat az IKEA olcsó egyen bögréi helyett. Szépsége díszíti a konyhát, az asztalt, az otthonunkat. Mindemellett nagy űrtartalma praktikus, nem kell folyton újratölteni. Nagyszerű ajándék egymásnak, melyhez csak kellemes emlékek kötődnek: együtt teázós, kakaózós, kávézós pillanatok.
Praktikus, mert könnyen mosható (mosogatógépben is), valamint jól bírja a mikrót annak ellenére, hogy agyagedény (nem forrósodik).

Nekünk nagyon bejött. Örülnénk, ha csak ilyen bögréink lennének egyszer a konyhánkban! 🙂 ”

áron    Gelley Áron

 

 

Hogyan jut el hozzád a bögrec?

Máris megragadnál egy pár bögrecet és főznéd a kávét, kakaót?
Ahhoz, hogy ezt minél hamarabb megtehesd, 3 féle szállítási mód közül is választhatsz.

 • Átveheted személyesen Budapesten, én ezt preferálom, mert neked ez a legolcsóbb és én pedig szeretek találkozni a vevőimmel 🙂 A Móricz Zsigmond körtérnél lakunk, ide jöhetsz érte előre egyeztetett időpontban. Ha ezt a lehetőséget jelölöd, e-mailben írom meg Neked, hogy az elkövetkezendő 1-2 hétben mikor tudod átvenni.
 • Feladhatom a Foxpost csomagautomatás szolgáltatásával, így 3-4 napon belül csomagautomatából juthatsz hozzá, ami a legtöbb városban megtalálható. A csomagolási és postköltség így 900 Ft, amit előre utalással tudsz kiegyenlíteni, az adatokat a visszaigazoló e-mailben küldöm.
 • Házhozszállítást is kérhetsz, ezt szintén Foxposttal bonyolítom. 1700 Ft-ba kerül és szintén előre utalással tudod kifizetni.

 

Ahogy beérkezik a megrendelésed, küldök egy e-mailt a fizetés és a szállítás részleteiről, hogy a legmegfelelőbbet választhasd ki.

 

Ugrás a termékekhez –>

 

Bizonytalan vagy még?

Megértem, mert olyan tárgyakat, ahol a látvány fontos tényező, sokan bátortalanul vásárolnak meg az interneten. Én is így szoktam érezni, ezért többféle garanciát is biztosítok Neked, hogy ne érhessen csalódás.

 

Használhatósági garancia: Én minden edényemet valódi, mindennapi használatra tervezem és készítem. Mikróba, sütőbe és mosogatógépbe is nyugodtan beteheted. Mégis tartasz attól, hogy ez a cseréptárgy nem lesz igazán praktikus?
Most nem kockáztatsz semmit: ha megvásároltad és kipróbáltad, de a használhatóságával nem vagy elégedett, küldd vissza sértetlenül a terméket és visszafizetem az árát. Mindössze annyit kérek, hogy írd le, pontosan mi volt a probléma a termékkel, hogy később ezen korrigálni tudjak.

Stílus garancia: Nem állítom, hogy minden lakásba passzolnak a bögrecek, de tény, hogy természetes színeikkel én alkalmazkodásra terveztem őket 🙂 Ezért bátran merem mondani, hogy a megajándékozottnak nem csak hogy tetszeni fog, de lakásának, szobájának dísze lesz!
Ha mégis tartasz attól, hogy nem illik a lakásba, rendeld meg azért bátran: ha egy héten belül jelzed a problémát és visszaküldöd a terméket én visszatérítem az árát.

Elállási jog: A törvény internetes vásárlásnál 14 napot ír elő, de én azt gondolom, ne múljék az időn. Ha egyszerűen nem vagy elégedett, 60 napig küldheted vissza.

Örök készlet garancia: Rossz tapasztalataid vannak a készletben kapható törékeny edényekről? Rád is gondoltam! Ha a páros egy darabja eltörik, engem bármikor megkereshetsz és rendelhetsz egy újat,  a készletbe illőt helyébe.

“Nagyon nehéz egy pasinak ajándékot találni, de azt hiszem a szerelmes bögrékkel sikerült örömet okoznom, és két legyet ütöttem egy csapásra. Nem elég, hogy szuper ajándékot találtam a vőlegényemnek, de még én is jól jártam, mert ugye az egyik bögre az enyém lett… 😀 ”

lili     Molnár Lili

 

Páros bögrecek

Itt láthatod felsorolva azokat a páros bögreceket, amik most készleten vannak.
(A készletet naponta manuálisan frissítem, így nem tudom garantálni, hogy tökéletes a készletnyilvántartás, de sokat dolgozok rajta.)

 

Normál méretű páros bögrecek

 

Bőrbarna páros bögrec

Natúr, már-már a fára emlékeztető különleges félmatt máz, mely hol sötétebb, hol világosan foltosodik, spontán emelve ki ezzel a minta egyes részeit.

A bögrék 2,5-3 dl-esek, áruk 5500 Ft/pár.

 

Felirata:
“Lábad akármerre járjon,
szemed engemet vigyázzon.
Szemed akárkit szeressen,
szíved engem ne feledjen”

Kiegészítheted cukortartóval, így a készlet (2 bögre és a cukortartó) ára  8400 helyett csak 7900 Ft.

 

 

Tavaszi zöld páros bögrec

Élettel teli olajzöld háttér előtt karamellbarna rózsaindák. Hogy a páros két tagja kicsit könnyebben megkülönböztethető legyen, az olajzöldnek és barnának egy sötétebb és egy világosabb árnyalatában készítettem el a két darabot.

A bögrék kb. 3,5 dl-esek, áruk 5500 Ft/pár.

Felirata:
“Szép a tavasz, szép a nyár,
szép, aki párjával jár.
Én is az én babámmal,
ki-ki a magáéval.”

 

Havasi rózsás páros bögrec

A fehér metszett stílus a kedvencetek, és nem hiába!
A hagyományos alföldi metszett minták fehér-terrakotta színkombinációban autentikusak, felirat nélküli verzióben zsűriztettem is ezeket a bögreceket és nagy dícsérettel fogadta el a Népi Iparművészeti Osztály, megkaptam rá a Páva védjegyet! 
Ugyanakkor, visszafogott színeivel egy mai lakás éke lehet, nem “túl népi“.
Ajándékba ezt szoktam ajánlani, nem lehet vele mellényúlni! 

A bögrék 4 dl-esek,
áruk 5500 Ft/pár.

Felirata:
“Lábad akármerre járjon,
szemed engemet vigyázzon.
Szemed akárkit szeressen,
szíved engem ne feledjen”

 

Nyári-őszi rózsás párosbögrec

Hatalmas rózsák, színes, dús minta, de barnával tompítva, ha valami szolidabb, de mégis gazdag árnyalatot keresel. Nekem ez az igazi teázós szín, az egyik kedvencem! 🙂

A bögrék kb 4 dl-esek,
áruk 5500 Ft/pár.
Ahogy a képen is látható, kiegészítheted csészealjakkal is, így a készlet ára (2 bögre + 2 csészealj) 7000 Ft.

Felirata:
“Nyárban nyílik a sok piros rózsa,
Nem tudnálak felejteni soha.
Úgy szeretlek, szóval nem mondhatom,
Le is írnám babám, de nem tudom.”

 

 

Páros kávés bögrecek

 

Édes-mézes páros kávésbögrec

A hagyományos alföldi metszett stílus alapján díszített csészéken csak úgy ragyog a napsárga máz!
Szeretnéd, hogy a tejeskávés reggeleiteket beragyogják?

A bögrék kb. 2 dl-esek, áruk 5500 Ft/pár.

Felirata:
“Nincs édesebb, mint a méz.
Ki kit szeret, arra néz.
Lám, én szőkét szeretek;
Arra nézek, nevetek.”

Kiegészítheted cukortartóval, így a készlet (2 csésze és a cukortartó) ára  8400 helyett csak 7900 Ft.

 

 

Páros óriás bögrék

Bordó rózsás óriás párosbögrec

Ez a bordó új szín a palettámon, és én nagyon megszerettem! 
Szerinted is passzol ezekhez a dús, tulipáns indákhoz?

A bögrék 5,5 dl-esek, 
áruk 6500 Ft/pár.

Felirata:
“Téged látlak minden álmomban,
álmom után minden dolgomban.
Ha sóhajtok, érted a panasz,
ha örülök, érted vagyon az.”

 

Páros müzlis tálkák

Eperszedő páros müzlis tálka

Színes, vidám epres minta, az ember alig bírja kivárni az eperérlelő júniust 🙂

A tálkák kb 4 dl-esek, áruk 5500 Ft/pár.

Felirat:
“Erdőben, erdőben, szép kerek erdőben
Epret szed a babám rózsás kötényébe.
Szedjed babám, hogy el ne hervadjon,
Hogy a mi szerelmünk félbe ne maradjon.”

 

 

 

 

 

 

 

Ha bármi kérdésed van a termékekkel vagy a rendelés menetével, szállítással, fizetéssel kapcsolatban, keress bátran az info@bogrec.hu e-mail címen, vagy a 20/937-4119-es telefonszámon.