Páros bögrecek

Hogyan lehetne a

szeretetet kifejező
+
hasznos
+
szép

tulajdonságokat
egy tárgyba forrasztani, hogy egy ötletet adjak azoknak, akik igazán szeretnek?

Sok ötletelés, tervezés után végül megszületett
a Páros Bögrecek ötlete

Olyan becéző, kedves népdalszövegeket kerestem,
amik őszintén-viccesen-kedvesen-meghitten idézhetik fel az ajándékot adó és kapó kapcsolatát.

“Egyformák és mégis egyediek. Az idézetek alapján könnyen el tudtuk dönteni, melyik a női és melyik a férfi.”

orsi2     Mezei Orsolya

“Ajándékba adott bögre: egyszerűen annyira a srác volt, aki kapta, és remélem, majd ezentúl is így lesz… Mindig ha tőled választok, az tudom, hogy egyszerűen kinek milyen mélységet fog jelenteni, hogy nem csak egy újabb kacat lesz nála, hanem egy ő magát rejtő tárgy. Nem tudom, ez érthető-e, de mindig közelebb vitt ahhoz, akinek ajándékoztam a Te tárgyadból.”

zsuzsika   Balajti Zsuzsanna

 

Honnan is indult a páros bögrecek története?

Sokan rendelnek tőlem bögréket, neves felirattal, szólóban vagy készletben is. Számomra ez a feladat mindig sok homlokráncolást hoz… Már a korongolástól kezdve számon kell tartani, hogy kinek milyen méretből hány darab legyen, a munkafolyamat során ezekből a készletekből egy se sérüljön – pedig ez gyakori.
Egyszer egy ismerősöm pl. rendelt egy nagyobb méretű bögrét, Bömbi felirattal és egy mókust kért rá díszítésnek. Mázazásnál akadt vele egy kis probléma… megmártottam a barna mázban és épp csöpögtettem le a vödör fölött, mikor megcsúszott a kezemben és beleesett! A fazekas mázazásról tudni kell, hogy úgy működik, hogy a porózus agyag szívja magába a mázat, ezért fontos, hogy a megfelelő ideig és egyenletesen érintkezzen a mázzal. Itt nem éppen ez történt… 😛
Gondolhatjátok, hogy nem volt még egy ugyanilyen bögre készleten.
Végül szerencsésen sült el a dolog, mert sikerült megmentenem a bögrecet és a srác jól fogadta a váratlan stílusú, kissé rusztikus bögrét, de én azért elég sokat stresszeltem az átadásig.

 

Ezek a tapasztalatok hozták az igényt:

 

Milyen jó lenne, ha valami alternatívát tudnék ajánlani!

 • Neked, aki olyan ajándékot keresel, amitől a megajándékozott érzi a szeretetet, a személyességet, a törődést.
 • Ami használati tárgy, hisz porfogóból már annyi van…
 • Ami emlékezteti Őt rád, nem csak, mert tőled kapta, hanem mert különösen megjeleníti azt, hogy szereted.
 • Ami nem csak emlékezteti rád, hanem felidéz közös élményeket, belsős poénokat… 🙂
 • Amit nem kell hetekkel előre megrendelni és várni, hogy vajon milyen lesz, hanem csak kiválasztani, fizetni és már vinni is.
 • Ami ízléses, különleges, egyedi. Pont ilyen, akinek szánod, ugye?
 • Aminél nem érhet meglepetés, mert azt választod ki, amelyik a legjobban tetszik és átvétel előtt is tüzetesen megvizsgálhatod.
 •  Ami egyből két embernek ajándék. Ebből az egyik Te vagy? 😉

 

 

Így születtek hát a Páros Bögrecek!
Becézzetek, szeressetek!

 

 

“Sokkal fiatalosabbak, és könnyebbeknek tűnnek a te termékeid. Mármint nem súlyra, hanem befogadóságra. Az, hogy nagyon az embereknek csinálod, és nem csak azért, mert szép, hanem van bennük valami több. A páros és a becéző bögrék különösen jellegzetesek és egyediek.”

     Tóth Klári

 

„Igazából egyedi és hasznosítható ajándék volt, ami férfiaknál kb. első helyen van szerintem 🙂 Szóval abszolút megoldotta az ajándék-problémát.”
eszti   Fábián Eszter

Ugrás a termékekhez –>

 

énNémeth Nóra vagyok, Budakeszin élő fiatal fazekas.
0 % unalom, 100 % lendület,
ezt mondták egyszer a bögrecekről és rólam.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a hétköznapokban is tudjunk lelassítani pár percre és gyönyörködni a minket körülvevő világban. Ehhez szeretnélek hozzásegíteni a bögreceimmel Téged, és azokat, akikkel megosztod ezt az élményt.

 

Hiszek abban, hogy az világ kicsi szépségei, az apró örömök számítanak a legtöbbet és ehhez én is szeretnék hozzájárulni. Legyen élmény az, amikor reggel a kávédat iszod, tedd kedvesednek is élménnyé ezt, személyesen neki, nektek szóló bögrecekkel.
A munkáim nagy részét egyszerű, vidám, népies stílusban készítem. Ezzel is szeretnék rámutatni, hogy nagyon egyszerű apró részletek, ha összhangba kerülnek, milyen kerek egészt tudnak adni.

 

“A többi fazekas sokkal szokványosabb mintákat alkalmaz, olyanokat amelyekkel nem lehet mellényúlni, de sok fantázia sem kell hozzá. A Bögrec abban különbözik szerintem, hogy Nóra mer játszani a színekkel, mintákkal, hisz a variációk tárháza végtelen. A stílus viszont mégis meghatározó és egyedi. Egy termékről ránézésre virít, hogy Bögrec. Nekem ez nagyon szimpatikus.
Kedvenceim az óriásbögrék. Számomra nehézséget okoz odafigyelni arra, hogy elegendő folyadékot igyak. Az óriásbögrék segítségével, viszont biztosan megiszok fél litert egy étkezés alkalmával 🙂 “

Gelley Liber Blanka

 

“Nagyon-nagyon betalált nekem ez a stílus, hiszen egy kicsit népies, egy kicsit hagyományos, a lényegükben ez ott van, de mégis illenek a modernebb környezetbe. Igazából az a szép a tieidben, hogy nagyon-nagyon természetesek.”
Lukics Kriszti

 

Oké, hogy párosak meg szépek, de pontosan mik is ezek a Páros Bögrecek?
A Bögrecek mind-mind olyan cserépedények, amiket rendszeres használatra terveztem és alkottam meg. Olyan edénytípusok, amiket valószínűleg használsz.
Most a Páros Bögrecek kollekciómban 4 féle terméktípust találhatsz (pici fekete kávés, normál, óriás bögrék és müzlis tálkák), 9 féle bögrecet. Nem dolgozok hatalmas készletekkel, többől csak egyetlen párt készítettem, a 9 féléből összesen 18 párom van raktáron, tehát bármit is választasz, igazán egyedi lesz.
Némelyikhez találsz kiegészítőket is: csészealjat, cukortartót vagy mézescsuprot.

 

Lássuk hát a páros bögreceket:

 

Páros Bögrecek
Nagyobbacska, 3,5-4,5 dl közötti bögrecek.
Egy átlag bögrénél valamivel nagyobb bögrecek,
napi használatra: tejes kávéhoz, teához, kakaóhoz, forró csokihoz…

 

 

 

 

 

Óriás Páros Bögrecek
4-7 dl közötti, soha ki nem fogyó óriások.
Azoknak, akik nem akarnak felugrálni a munka, tanulás, vagy egy jó beszélgetés mellől.

 

 

 

 

 

Pici kávés csésze (eszpresszós)
Reggel kávéztok együtt, vagy délután, munkából hazaérve?
Netán ez a munkahelyi kávéscsészétek, hogy napközben is gyakran egymásra gondoljatok a pihenős percekben?
Ha presszókávét isztok, kevés tejjel, akkor ezek az 1 dl-es pici csészék valók nektek!

 

 

 

 

Páros müzlis tálkák
Reggeli müzli, pudingos-krémes nyalánkság uzsonnára, vagy akár egy adag saláta?
A kb. fél literes müzlis tálkákban sok finomsággal kedveskedhetsz.

 

 

 

 

 

 

 

Ugrás a termékekhez –>

 

A bögrecek Nektek valók, ha:

 • Nem drága ajándékokban, luxuscikkekben gondolkoztok, ha fontosabbnak tartjátok az apró figyelmességeket, az együtt töltött időt.
 • Szeretitek a népi kultúrát, a hagyományos stílust, de olyan tárgyakat kerestek, ami mind stílusában, mind használhatóságában megállja a helyét egy 21. századi otthonban.
 • Rühellitek a porfogókat –> ezt garantáltan használni fogjátok!
 • Szeretitek a természetes, tiszta színeket és az egyszerű, harmonikus formákat.

NEM való Nektek, ha:

 • Mániátok az elegancia. Ezek lazább, kerekded, bájos darabok.
  Munka utáni megpihenéshez, lazításhoz, baráti beszélgetésekhez.
 • Megrögzötten vágyik a szemetek a szimmetriára és a pontosságra. Ezek egyesével kézzel korongolt tárgyak, sablonok és minták nélkül, szabadon készített díszítésekkel. Megeshet, hogy a virágindában vannak félrecsúszott levélkék, nem minden szirom ugyanakkora… Azonban így kerek, dinamikus és természetes!

 

“A páros bögrecek multifunkcionálisak: használati- dísztárgyak. Otthonos és népies fordulat az IKEA olcsó egyen bögréi helyett. Szépsége díszíti a konyhát, az asztalt, az otthonunkat. Mindemellett nagy űrtartalma praktikus, nem kell folyton újratölteni. Nagyszerű ajándék egymásnak, melyhez csak kellemes emlékek kötődnek: együtt teázós, kakaózós, kávézós pillanatok.
Praktikus, mert könnyen mosható (mosogatógépben is), valamint jól bírja a mikrót annak ellenére, hogy agyagedény (nem forrósodik).

Nekünk nagyon bejött. Örülnénk, ha csak ilyen bögréink lennének egyszer a konyhánkban! 🙂 ”

áron    Gelley Áron

 

 

Hogyan jut el hozzád a bögrec?

Máris megragadnál egy pár bögrecet és főznéd a kávét, kakaót?
Ahhoz, hogy ezt minél hamarabb megtehesd, 3 féle szállítási mód közül is választhatsz.

 • Átveheted személyesen Budapesten, én ezt preferálom, mert neked ez a legolcsóbb és én pedig szeretek találkozni a vevőimmel 🙂 Általában heti 2-4 alkalmat tudok felajánlani, elsősorban Budán, a Széll Kálmán tér – Móricz Zs. körtér vonalában.
 • Feladhatom a Foxpost csomagautomatás szolgáltatásával, így 3-4 napon belül csomagautomatából juthatsz hozzá, ami a legtöbb városban megtalálható. A csomagolási és postköltség így 900 Ft, amit előre utalással tudsz kiegyenlíteni, az adatokat a visszaigazoló e-mailben küldöm.
 • Házhozszállítást is kérhetsz, ezt szintén Foxposttal bonyolítom. 1500 Ft-ba kerül és szintén előre utalással tudod kifizetni.

 

Ahogy beérkezik a megrendelésed, küldök egy e-mailt a fizetés és a szállítás részleteiről, hogy a legmegfelelőbbet választhasd ki.

 

Ugrás a termékekhez –>

 

“Azért szeretem a termékeidet, mert egyszerre népiesek, de mégis menők és újszerűek. Tetszik, hogy sokat kísérletezel és mindig valami újat szeretnél alkotni.”

anna     Bene Anna

 

Ugrás a termékekhez –>

 

Bizonytalan vagy még?

Megértem, mert olyan tárgyakat, ahol a látvány fontos tényező, sokan bátortalanul vásárolnak meg az interneten. Én is így szoktam érezni, ezért többféle garanciát is biztosítok Neked, hogy ne érhessen csalódás.

 

Használhatósági garancia: Én minden edényemet valódi, mindennapi használatra tervezem és készítem. Mikróba, sütőbe és mosogatógépbe is nyugodtan beteheted. Mégis tartasz attól, hogy ez a cseréptárgy nem lesz igazán praktikus?
Most nem kockáztatsz semmit: ha megvásároltad és kipróbáltad, de a használhatóságával nem vagy elégedett, küldd vissza sértetlenül a terméket és visszafizetem az árát. Mindössze annyit kérek, hogy írd le, pontosan mi volt a probléma a termékkel, hogy később ezen korrigálni tudjak.

Stílus garancia: Nem állítom, hogy minden lakásba passzolnak a bögrecek, de tény, hogy természetes színeikkel én alkalmazkodásra terveztem őket 🙂 Ezért bátran merem mondani, hogy a megajándékozottnak nem csak hogy tetszeni fog, de lakásának, szobájának dísze lesz!
Ha mégis tartasz attól, hogy nem illik a lakásba, rendeld meg azért bátran: ha egy héten belül jelzed a problémát és visszaküldöd a terméket én visszatérítem az árát.

Elállási jog: A törvény internetes vásárlásnál 14 napot ír elő, de én azt gondolom, ne múljék az időn. Ha egyszerűen nem vagy elégedett, 60 napig küldheted vissza.

Örök készlet garancia: Rossz tapasztalataid vannak a készletben kapható törékeny edényekről? Rád is gondoltam! Ha a páros egy darabja eltörik, engem bármikor megkereshetsz és rendelhetsz egy újat,  a készletbe illőt helyébe.

“Nagyon nehéz egy pasinak ajándékot találni, de azt hiszem a szerelmes bögrékkel sikerült örömet okoznom, és két legyet ütöttem egy csapásra. Nem elég, hogy szuper ajándékot találtam a vőlegényemnek, de még én is jól jártam, mert ugye az egyik bögre az enyém lett… 😀 ”

lili     Molnár Lili

 

Páros bögrecek

Itt láthatod felsorolva azokat a páros bögreceket, amik most készleten vannak.
(A készletet naponta manuálisan frissítem, így nem tudom garantálni, hogy tökéletes a készletnyilvántartás, de sokat dolgozok rajta.)

 

Normál méretű páros bögrecek

 

Aranyló barna páros bögrec

Izgalmas, meleg színekben pompázó bögrecpár. A barna máz alatt sárgás, lilás árnyalatok játszanak.
A bögrék kb 3,5 dl-esek, áruk 3800 Ft/pár.


Felirat:
“Téged látlak minden álmomban,
álmom után minden dolgomban.
Ha sóhajtok, érted a panasz,
ha örülök, érted vagyon az”

 

 

 Kiegészítheted cukortartóval vagy mézescsuporral, így a készlet (2 bögre és a cukortartó) ára  6600 helyett csak 6000 Ft.
A két edény nagyon hasonló,  mindkettő gömbölyded alakú, fedős tartó. A különbség annyi, hogy a mézescsupor fedelén van egy kisebb lyuk, amin kilóghat a mézcsorgató nyele, a cukortartó fedele teljesen zárt.

 

 

 

Bőrbarna páros bögrec

Natúr, már-már a fára emlékeztető különleges félmatt máz, mely hol sötétebb, hol világosan foltosodik, spontán emelve ki ezzel a minta egyes részeit.
A bögrék kb. 3 dl-esek, áruk 3800 Ft/pár.


Felirata:
“Lábad akármerre járjon,
szemed engemet vigyázzon.
Szemed akárkit szeressen,
szíved engem ne feledjen”

Kiegészítheted cukortartóval, így a készlet (2 bögre és a cukortartó) ára  6600 helyett csak 6000 Ft.

 

Kék páros bögrec

Ragyogó kék máz a metszett mintán. Ha a bőrbarna túl natúr neked, akkor ez jó választás lehet.
A bögrék kb. 3 dl-esek, áruk 3800 Ft/pár.

Felirat:
“Lábad akármerre járjon,
szemed engemet vigyázzon.
Szemed akárkit szeressen,
szíved engem ne feledjen”

Kiegészítheted cukortartóval illetve csészealjakkal is.
Páros bögre+cukortartó: 6600 helyett 6000 Ft.
Páros bögre+cukortartó+2 csészealj: 8600 helyett 7500 Ft.

 

Kökényes páros bögrec

A kökényes minta vidáman, színesen fut körbe a bögreceken, jól kiegészíti a bolondos dalt.
A bögrék kb 4 dl-esek, áruk 4500 Ft/pár.

Felirat:
“Kék a kökény zöld a petrezselyem
Tótágast áll bennem a szerelem.
Jaj Istenem ugyan mit csináljak
Szeressek e vagy tótágast álljak.”

 

 

 

 

 

Pici kávés csészék (eszpresszós)

Mézsárga páros kávés csésze

A hagyományos alföldi metszett vonalvezetés, mintakezelés és a klasszikus fazekas sárga máz, természetesen nálam már ólommentes változatban.
A csészék kb. 1 dl-esek, áruk 3800 Ft/pár.

Felirata:
“Nincs édesebb, mint a méz.
Ki kit szeret, arra néz.
Lám, én szőkét szeretek;
Arra nézek, nevetek.”

Kiegészítheted cukortartóval, így a készlet (2 csésze és a cukortartó) ára  6600 helyett csak 6000 Ft.

 

 

Piros rózsás páros kávés csésze

Hagyományos alföldi metszett minta, most vagány tűzpiros mázzal kombinálva!
A csészék kb. 1 dl-esek, áruk 3800 Ft/pár.

Felirata:
“Mit ér a rózsafa piros bimbó nélkül?
Mit ér a szerelem igaz hűség nélkül?”

Kiegészítheted cukortartóval, így a készlet (2 csésze és a cukortartó) ára  6600 helyett csak 6000 Ft.

 

 

 

 

Óriás páros bögrecek

Aranyló barna óriás páros bögrec

Izgalmas, meleg színekben pompázó hatalmas bögrecpár. A barna máz alatt sárgás, lilás árnyalatok játszanak, a bögre belsejében egészen különleges kékes-lilás-barnás-szürkés árnyalatok jöttek létre.
A bögrék 7 dl-esek, áruk 4900 Ft/pár.


Felirata:
“Téged látlak minden álmomban,
álmom után minden dolgomban.
Ha sóhajtok, érted a panasz,
ha örülök, érted vagyon az”

Kiegészítheted cukortartóval vagy mézescsuporral, így a készlet (óriás bögrecpár+választott tartó) 8700 Ft helyett csak 8100 Ft.

 

Nyári-őszi rózsás óriás páros bögrec

A barna máz alá ragyogó színekkel festettem a rózsafa ágát, így kicsit tompította, kicsit szelidítette, összefogta, de mégiscsak színesen mutatja!
A bögrék kb. 4 dl-esek, áruk 5900 Ft/pár.

Felirat:
“Nyárban nyílik a sok piros rózsa
Nem tudnálak felejteni soha.
Úgy szeretlek, szóval nem mondhatom,
Le is írnám babám, de nem tudom”

 

 

 

Páros müzlis tálkák

Örök tavasz páros müzlis

Színes, buja virágos inda, hatalmas rózsával, életvidám felirattal.
A tálkák kb 4 dl-esek, áruk 4500 Ft/pár.

Felirat:
“Szép a tavasz, szép a nyár,
szép, aki párjával jár.
Én is az én babámmal,
ki-ki a magáéval.”

 

 

 

 

 

 

 

Ha bármi kérdésed van a termékekkel vagy a rendelés menetével, szállítással, fizetéssel kapcsolatban, keress bátran az info@bogrec.hu e-mail címen, vagy a 20/937-4119-es telefonszámon.